söndag 30 juli 2017

Sagavägen

Ett litet tips så här mitt i säsongen, nu är ju Sverige ett väldigt avlångt land vilket gör att det ibland blir väldigt långt att köra.

Men om det är vägen som är målet kanske det inte gör något, man hittar nya platser vartefter dagarna går.

Sagavägen är absolut värd att upptäckas.Vägen sträcker sig från öst till väst och den som gillar utrymme och frisk luft ska absolut köra den.

Jag rekommenderar att man tar med sig en bättre karta än undertecknad (nedan bild) för det finns absolut ingen mobiltäckning alls på stora delar av Svenska sidan. Däremot är det inga problem så fort man passerar Norska gränsen. Nu beror det i och för sig på vilket abonnemang man har, de som bor där får anpassa sig. Tele2 har enbart täckning på turiststråken, kör man utanför dem så är man rökt vilket händer mig ofta. Nåja jaja det är skönt att få ägna sig åt naturupplevelser utan störande moment så jag lägger undan mobilen och njuter istället.


Efter Kittelfjäll har du allt för dig själv, jag mötte en bil och en traktor totalt på fem/sex mil. Det finns en camping någon mil från gränsen (Gränssjöarna) hund är välkommen och det är rymliga stugor till bra pris. I övrigt ... njut! Stanna kvar, andas och lev livet som det ska levas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar