måndag 17 april 2017

Nyttig hundträning

Jag har en tid funderat på att ta tag i munkorgsträning. Nu råkar jag ju ha den mest kärvänliga hund man kan tänka sig så orsaken är inte att skydda människan från hunden, utan hunden från människan. Tyvärr finns det folk som lägger ut farliga saker vilket gör att man ibland inte vill rasta hunden på vissa platser, den som inte har hund fattar nog inte hur fort den slukar allt som luktar gott. Sagt och gjort så har jag skickat efter en munkorg på Amazon, denna provade vi ut hos Milene Wallin. Jag ville ha en modell som låter hunden andas ordentligt, han kan dricka om han doppar ner nosen i lite djupare vatten (tex en vattenskål) men inte komma åt farliga saker med munnen.

Vi har börjat träna med att först äta smaskigt levergodis, Bozz jagar munkorgen och trycker in ansiktet för att nå det goda.
Efter ett par dagars lek har vi nu kommit fram till att jag spänt fast den, jag valde att göra det under en rolig promenad i nya spännande miljöer. Han tog det bra, provade att skrubba av sig den några gånger men inte med någon större intensitet. Jag lockade med godis och lek för att bryta och han fann sig bra. Enda protesten som kom lite senare var när han ville nosa intensivt på något och upptäckte  att det finns en distans i munkorgen som gör att han inte når ända fram, då försökte han ta bort den igen.. som sagt han är inte dum den här hunden :-)

Vi kommer att träna vidare så att han blir helt bekväm med att bära den, Det ska bli så skönt att slippa plocka äckliga saker ur munnen på hunden och jag behöver inte ha ögon i nacken hela tiden. Obs det här inlägget är en pik till er som skräpar ner. Min hund är ingen sopgubbe han är en glad kille som gillar livet. Han vill följa med på stan och i parker utan risk. visserligen trivs vi bäst i skog och mark men det är jätteviktigt att han kan vara med mig överallt.

Så nu är vi alltså med munkorg :-) Den får hänga med i hundväskan, lätt tillgänglig när den behövsInga kommentarer:

Skicka en kommentar