fredag 10 mars 2017

Lurad!!!!

Räven raskar över isen har vi hört, idag raskade han över snön och lurade både Bozz och mig ordentligt.

Vi stannade till som vanligt och tog en prommis i en av fårhagarna, det är jätteskönt att släppa honom fri och busa lite. Han respekterar staketen och det ger oss lite mer frihet, vi kör lite sök och leta rätt på matte som gömt sig och liknande. From mars månad är det koppeltvång i skog och mark, en lös hund kan ställa till med rätt stor skada på våren när alla djurungar föds. Det är rätt logiskt så vi håller oss på inhägnad mark med vettiga ytor där vi kan känna oss fria.

Bozz är enormt uppmärksam och rolig att jobba med, kommer glatt när man ropar och letar snabb upp den som gömt sig. Jag försöker smyga undan när han har uppmärksamheten riktad åt annat håll men han är svår att lura.
Idag letade han snabbt reda på godis som jag gömt uppe i ruinen, vi tränar på att öka hans "frustations-tröskel" så idag fick han sitta kvar nere på ängen när jag gick iväg för att gömma godiset. Iver och frustration kan bli jobbig för honom på flera sätt så därför har jag börjat jobba mer målmedvetet på den biten. Jag har varit inne på den tanken rätt länge och efter en fantastisk helg hos Milene Wallin (där vi fick lära oss mer om TTouch) så förstod jag så mycket bättre hur det hänger ihop.

Idag blev det dock inte som planerat.  Först hittade Bozz godiset, sen plockade han bort en granruska som fastnat i svansen (bra gjort att han fullföljde sökningen med det störningsmomentet). Så långt allt väl men efter det såg jag att han lyfte på huvudet, vädrade i luften och började springa ner mot andra sidan.

Där såg jag min chans att gömma mig så jag kilade ner åt motsatt håll över ängen och kröp in bakom en sten vid staketet. Där satt jag tyst och väntade tills jag hörde hur han kom rusande över ängen i full fart som han brukar. När han kom ända fram stack jag handen i fickan för att ta fram godis men hunden rusade förbi mig och flög som en blixt över staketet!!!

Häpet reste jag mig upp och först då såg jag att det var en jättestor räv som sladdade iväg runt en gran och försvann in i skogen.

Förmodligen tappade jag hakan för jädrars vad lika de var, räven hade dock mörka strimmor på ryggen. Jag har sett många rävar men aldrig så stor, tror det är samma jag såg för någon månad sedan men då var det så långt bort att jag inte såg hur stor den var.

Då först kom hunden springande och undrade vad som stod på :-)   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar