onsdag 1 februari 2017

Tror vi på våren?

Det här är första vårtecknet :-) Man ska vara positiv och lite fröer hjälper till. I år blir det ingen chili för skafferiet är fortfarande fullproppat med torkade frukter som väntar på grytan.
Därför satsar jag på paprika, lite av varje och noll planering. En billig påse av okänd sort, en dyr och en mittemellan som gav god skörd förra året.

Den här gången ska jag vara lite mer strukturerad, försöka iallafall och satsa på det som går att äta. Paprika, tomat, gurka, squash, kryddor, pumpa och melon. Vi får se hur det går, jag har ju lite svårt med "lagom".

Växthuset brakade ljudligt ihop under det enda snöfallet, en regel pallade inte trycket och gick av med en smäll. Taket vek sig direkt och nu står skelettet kvar nödtorftigt lagat tills jag kan byta ut en skena som håller takbjälken på plats. Som tur är har jag material så det räcker, några fönsterskivor gick sönder men de går också att ersätta med de jag har undanställda. Det fixar jag när det blir varmare och jag kan pyssla utan att frysa om händerna.

I väntans tider nöjer jag mig med att leta fröer och framförallt att äta upp fjolårets skörd. Det är gott med egen mat. och enkelt.

Jag hann inte ta hand om allt förra året utan frös in eller torkade det mesta, helt utan finess. Ner i påsen och skjuts in i frysen.

Vad sägs om svampgryta med torkad svamp, massor med frysta kryddor och toppad med frysta tomater som smakar underbart när de tinar upp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar