måndag 7 mars 2016

Gamla minnen från Norge

Går igenom gamla inskannade foton och hittade lite av varje ;)

Norge blev mitt favoritland efter en minnesvärd semester, det är egentligen hundra år sedan men minnena finns kvar.

Några höjdpunkter!

Nog har vi snöstaket men de här är de mest rejäla jag sett :-)

 Att tälta i Narvik.

 Vi som är uppvuxna med instamatic kameror vet hur det var, man tog en bild och efter framkallning fattade man ingenting!!!!
Tältet lyfte precis när jag tog bilden och föll ner igen utan att jag märkte vad som hänt.


Vi hade våra hundar med och det gick jättebra. Min bruna Newfounlandshund var ungefär sju-åtta månader, det var nyttig miljöträning med alla nya platser. Han växte som en bönstjälk och blev jättestor som vuxen, den ena veckan var frambenen jättelånga och nästa vecka var det baken som växt. Svansen hängde som ett jättelångt rep och pälsen ska vi inte tala om.

I Oslo ville vi se Karl Johan och jag kan fortfarande känna en lättad suck att vi inte orsakade kaos och panik genom att tippa en liten tant i vattnet.

Jag och hundarna tog igen oss vid fontänerna när en liten dam i kappa och hatt kom fram och ville ge hundarna vatten. Det här var stora och rejält klumpiga unghundar som inte riktigt förstått hur man hälsar fint. Tanten smög fram så snabbt att jag inte hann reagera förrän hon tag tag i nacken på den äldsta hunden och lutade sig ner mot vattnet.
Om döm om min förvåning, hunden stod som fastfrusen och tanten vinglade upp med lite vatten i handen. Bägge slickade snällt i sig och jag var så chockad att jag inte gjorde någonting, hon kelade med hundarna och gick vidare.


Naturen tog fullkomligt andan ur mig, jag kommer tillbaka ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar