torsdag 30 maj 2013

Taggig

Efter en del samtal och letande efter information kan jag bara säga att jag känner mig taggig/stickig/fräsig/less och tja rent ut sagt skitsur.

De som känner mig vet att det inte är så ofta. Har pratat runt och letat info om när den berömda mojängen kan tänkas dyka upp. Den hette visst växellägesgivare och Triumph verkar ha den absolut sämsta service man kan tänka sig. Verkstaden eller rättare sagt verkstäderna har varit jättetrevliga och hjälpsamma och verkligen försökt. Heder åt dem, det är inte lätt att göra kunden nöjd när det inte går att få tag på reservdelar.

Restnotering och väntas komma till England 14 juni så jag får hanka mig fram utan en fullt fungerande hoj. Kan bara säga att BMW skötte sig bra mycket bättre än Triumph, när man köper en ny mc anser jag att man ska kunna lita på att hojen fungerar.

Det kan det bli problem att komma iväg vid midsommar om inte Triumph klarar av att leverera sina egna reservdelar.

Vill återigen säga att verkstaden har skött sig jättebra och varit hjälpsamma men de kan inte trolla.


3 kommentarer:

 1. Sökte lite på internet. "gear position sensor triumph tiger" Verkar vara ett ganska vanligt förekommande fel på Tigern och svår del att få tag på.

  Kan dock räcka med lite rengöring. Tydligen blir det skitigt runt givaren av olja och då får inte givarens elektronik kontakt.

  Nu vet jag inte vilken modell av Tigern du har men skulle låta verkstaden göra rent runt givaren så länge i väntan på en ny och när den kommer får de installera. Det gör att du kanske inte blir stående så länge. Konstigt att verkstaden inte kände till detta. Verkar vara Tigerns akilleshäl och problemet kommer att uppstå igen. Fenomenet uppstår oftast vid längre stillestånd och kall väderlek, något som händer i vårt kära land varje säsong.

  Bifogar en länk:
  http://www.triumphrat.net/street-triple-forum/231833-gear-position-indicator-fix-easy-success.html

  SvaraRadera
 2. Tack för länken, jo han sade att han trodde sig veta vad som är fel. Det är glapp precis som det står i forumet, däremot var han inte så pigg på att mecka med den då det är en garantiåtgärd och ska skickas tillbaka till Triumph. Ev kan han hitta en tillfällig som man ev kan skruva loss och låna så länge.

  Jag kan dock köra med hojen och tänker göra det för nu har jag fått löfte från två verkstäder att det är ok. Däremot är jag väldigt glad att jag inte planerat någon långtripp ner till Italien i år, det hade varit snyggt att stå här med dyra båt/tågbiljetter.

  Det kan låta dumt men jag behöver mc-åka som ventil, det är då man hämtar tillbaka allt. Vardagen är ofta rätt tuff och då finns det ingenting som så snabbt rensar sinnet och ger energi.

  SvaraRadera
 3. låter inte alls dumt. Har också mc som egen tid.

  SvaraRadera