tisdag 22 augusti 2017

Utflyktstips Lurö

Vänern har länge varit lite av en vit fläck för mig, en sjö rätt och slätt. Vacker utsikt från Kinnekulle och likaså från Läckö slott. Utöver det så har jag inte vetat så mycket om vår största insjö.

Då kan det vara dags att göra något åt det så nästa tips gäller Lurö, en av hundratals små öar placerad mitt i Europas största insjöskärgård. Man tar båten dit och därefter är det semester. Det finns både vanliga turbåtar och båtcharter från flera hamnar så transporten löser sig. Jag kan rekommendera Sune som driver båtcharter i området :-)

På ön finns det överraskande många vandringsleder och blir det varmt är det bara att hoppa i sjön. Det kändes som att vi vandrade från den ena ensliga badviken till den andra. allt är välskött och torrdass och bänkar finns utställda här och där i skogen. Helt otroligt och unikt men det är Luröskärgårdens natur och kulturförening som idéellt sköter underhållet.

Förutom Lurö som jag gillade skarpt kan man faktiskt öluffa här, numera kan man åka från ö till ö i Kristinehamns skärgård för vandra, bada och tälta. Överlag tror jag att det är ett vettigt alternativ mot överbefolkningen på andra ställen.

Vi valde att bo på gästhärbärget och jädrars vilken avkoppling, hundvänligt och mysigt! Åker man lite utanför säsong får man ofta huset för sig själv och så även denna gång. Om vi åker hit igen ska jag kolla om man får ha hund med sig i en av stugorna för då rår man sig själv helt och hållet...skönt :-)Utemiljön är helt ok :-)
 Bastu att hyra

 Utskten från frukostbordet är helt okBozz väljer ett hörn att hålla sig till i köket, han stannar kvar där så länge vi har kökstjänst. Det underlättar jättemycket. Det är också skönt att han vant sig vid att ligga stilla vid bordet när vi äter ute, jag försöker ha honom med på så många olika ställen som möjligt och jobba med avslappning för det tjänar vi på bägge två.Den bästa belöningen är en hund som lugnt tar en tupplur utan att störas av omgivningen. Det är dock ingenting man får gratis, speciellt inte med en så utpräglad vall och vakthund som Bozz. Hans uppgift i livet är att hålla koll på omgivningen och se till att flocken är samlad, det tar han på största allvar.Bättre reskompis kan man dock inte ha, han har hängt med i alla väder sedan valptiden och är van vid många olika miljöer. Några saker har varit extra bra och en av dem är att han dricker ur min hand. Det är inte självklart, fler andra hundar har vägrat och det kan bli problem om man inte har vattenskål med sig. Det kan vara så att man är ute och inte vill att hunden ska dricka ur sjö eller pölar, då delar vi på vattenflaskan. Självklart kan man ha speciella flaskor och ihopfällbara skålar till hunden (finns i handeln) men jag föredrar att inte vara beroende av en massa extra utrustning. Handen har jag alltid med och oftast en vattenflaska.


Fler bilder kommer i ett annat inlägg, ha så gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar