tisdag 16 maj 2017

Hundvänligt boende Omberg

Ett par dagar på våren innan säsongen börjar är Omberg ett perfekt ställe att besöka. Vandrarhemmet heter Stocklycke vandrarhem och ligger mitt i Ekoparken.

Det finns ingen mobiltäckning och den wifi-uppkoppling som erbjuds fungerade inte alls när jag var där vilket jag tycker är väldigt avkopplande. Har man hunden med sig bor man i ett hus vid sidan om, jag hade hela stugan för mig själv så det var lugnt tyst och skönt vilket var precis så jag ville ha det.

I stugan finns det toalett och en liten dusch, kök och större duschar finns i den andra byggnaden. Nu var det torrt väder men om det är väldigt regnigt är duschen jättebra att ha för att spola av lerig vovve, sådant gillar jag.

Under sommarsäsongen är caféet öppet och hunden är välkommen att sitta med på den inglasade altanen som fungerar som matsal. Det gjorde att jag lyxade till med frukost medan hunden låg och snarkade under stolen. En pratstund med en långväga cyklist som värmde händerna över en mugg kaffe var trevligt och sen var vi klara för dagens vandringar.

Hela parken vimlar av stigar och en vindlande smal väg går längs Vättern. På våren möter man några tappra själar som inte är rädda för kylan, de flesta är pratsamma och dagen rullar på.

Vissa vill inte gå ur sängen men måste iallafall :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar