lördag 22 april 2017

Utflyktstips Fulufjäll och Njupeskär

Det börjar bli dags att knyta kängorna och ge sig ut på vandring igen.

Många traskar runt i fjällen hela semestern och det skulle jag också kunna göra om tiden och möjligheten fanns. Om man har lite mindre tid eller inte pallar med att bära tung packning så kan dagsturer vara ett alternativ.

Fulufjäll ligger inte långt från Idre och man kör upp dit på tre-fyra timmar från mellansverige, rätt lagom för en weekend.Jag längtar alltid norrut på hösten när luften är klar och naturen riktigt sprakar av alla färger.


Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall på 93 meter och ligger i Fulufjällets nationalpark Väl uppe på platån går landskapet och himlen samman och vandringen kan börja. Det finns både övernattningsstugor och stugor att hyra om man vill gå flera dagar. På vintern fryser vattenfallet och man kan träna isklättring. Det är länge sedan jag gjorde det sist, vilken upplevelse det skulle vara att nå ända upp. Utöver vattenfallet kan vi leta efter världens äldsta träd, Old Tjikko och spana efter Lavskrikan och Jaktfalken.

 Från éntren är det inte långt till vattenfallet.


Det är är brant som tusan på vissa ställen men vissa gillar det.


Bara för att avlösas av rena motorvägen :)Här finns det mesta man behöver,
en liten camping ligger fint vid bäcken precis nedanför själva nationalparken. Det viktigaste
finns och betalning görs i självbetjäningsautomaten. Man skriver in sig och lägger en slant
 i ett kuvert-> klart.
Det här gillar jag, bara kaffet som fattas

Har lagt upp bilder tidigare men här kommer några i repris, finns det något underbarare än att falla djupt ner i mossa och lavar och bara vara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar