torsdag 17 mars 2016

Jag ska inte köpa en lott idag

Just nu går det inte bra
Förra veckan sabbade jag telefonen, för första gången i min personliga mobilägarhistorik. Någon gång ska ju var den första, kom på att jag haft mobil i fickan varenda dag sedan år 2000 ungefär. Ville inte ha någon alls och vägrade köpa någon så länge jag kunde vara utan.

Till slut fick jag ge mig och stoppade motvilligt telefon i ridstöveln när jag var ute i skogarna och red... och sen dess är det kört. Man ska alltid vara nåbar.

En tidigare mobil dog av ett par fuktiga tältnätter på mc-semester för många år sedan men det räknas inte, att stoppa mobilen i tvättmaskinen däremot är rejäla tag. Ingen återvändo och en tidigare helt felfri Samsung note3 är nu stendöd.

Om det inte var så pinsamt skulle jag kunna dra lite på smilbanden. Orsaken till misstaget var att jag blev måltavla för binas rensflyg ute i bigården och blev fullständigt nerbajsad vid en vårkontroll av en kupa. Den som inte varit med om det har svårt att förstå hur mycket en bisvärm kan åstakomma. Jag fick ta av mig de kletiga och illaluktande bi-skyddskläderna och vända dem ut och in för att kunna sätta mig i bilen och köra hem. Kläderna åkte direkt in i tvättmaskinen och jag tryckte reflexmässigt på startknappen nästan samma sekund som insikten att nu blev det jättefel dök upp. Letade i byxfickan men icke....telefonen låg i overallbyxan som skvalpade runt i tvättmaskinen.

Nya tag, sonen byter till ny telefon och jag tar hans gamla. Även den en Note3 som funkar suveränt. Stor lättnad, in med allt innehåll i denna och ekonomin är räddad.

Vad händer? Jo jag bär in en bricka från altanen, lite vatten från brickan rinner över kanten ...... ner i min byxficka. Där ligger telefonen med laddaruttaget uppåt, den lilla vattenskvätten prickar precis rätt och min fina älskade telefon beter sig som ett flipperspel och DÖR!

Killen på mobilservice tror inte den går att rädda, jag får besked imorgon.

Nu tror jag inte man kan be till gudarna och en sådan skitsak som en mobil, men jag ska göra ett ärligt försök för på sistone verkar alla prylar vilja gå sönder på de mest uppfinningsrika sätt. Vad sägs om att nästan ta livet av en tvättmaskin med hjälp av en BH? Ta död på en micro med pås-popcorn?  Sabba windows 10 startmeny på ny dator med Avast antivirus? Listan börjar bli lite för lång.

Ska nog ägna kvällen åt att hitta bra saker att tänka på :-P Det har ju faktiskt hänt många bra saker också och det är nog det man ska fokusera på

over and out


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar