måndag 8 juli 2013

Trolltyg i Tiveden

En ganska okänd pärla mitt i Sverige är Tiveden, det är en av de vackraste platser jag vet.


Ni som följt mig vet att jag gärna slänger mig på hojen och drar som fort tygen håller när jag är ledig. Med en motorcykel och ett tält är det bara orken och fantasin som sätter gränser. I sommar blir det lite annorlunda, jag kommer att hålla mig hemmavid och fokusera på att ta det lugnt.

Här kommer lite sommartips från Tiveden, bilderna har lite olika datum för jag upptäckte att jag har en hel samling av bilder från olika besök.

Trolltiven skapades av is och vatten för mer än tiotusen år sedan. Enorma stenblock bröts loss av inlandsisen och ligger nu utströdda bland hällarna.
Området med sin urskog har en lång historia full med uråldriga myter och sägner. Namnet tros komma från den fornnordiska guden Tyr (Ti) som fick sin hand avbiten av Fenisulven, och ved som betyder skog.
Den trolska naturen där sägner berättar hur ståtrövarna inväntat sina offer i Stigmanspasset och hur rået dansar i gryningen tar effektivt bort den moderna tidens alla bekymmer och deadlines. En välsignelse är också att mobiler har en tendens att lägga av och tappa nät.


Jag gillar parken mest på våren och hösten när man ibland kan gå en hel dag utan att möta en kotte. Även under sommaren finns det gott om ostörda platser för parken är stor och de flesta håller sig runt turiststationen och de mest populära stigarna.

Det är ofta de stora vyerna man minns och tar kort på men här räcker det att titta på det som finns precis bredvid. Hur många färger kan en sten ha?
Boende finns det gott om vare sig du vill campa, hyra stuga eller bo lite lyxigare.

Min melodi är enligt nedan;


Finns det något mer underbart än att vakna upp i gryningen och ha hela dagen fri.Har man tur kan man få besök till frukosten.Fortsättning följer

2 kommentarer: