onsdag 17 juli 2013

Tiveden del två

En vecka långt bort i skogen kan vara den bästa present en tjej kan få.

Jag har fått flera nya vänner och kameran har fått jobba, några gillar det lite mer än andra!


Fru linslus!

Det här inlägget ska dock handla om Tiveden, min favoritplats i Sverige på behändigt avstånd. Som jag skrev förra gången åker jag ofta dit och njuter av friden och den omväxlande naturen. Här kommer ett bildspel med lite plock ur samlingarna. Den skönaste tiden kan vara för och eftersommar när man kan strosa runt ofta helt ostört

Varma sommardagar vid någon sjö följt av ljumna kvällar vid vattnet är dock helt magiskt. Skymningen den bästa stunden när alla ljuden förstärks och det blir dags att krypa till kojs.

Det finns flera leder att välja mellan, både i längd och svårighetsgrad. Är det varmt behöver man tänka på att ta ordentligt med vatten och gärna en matsäck för det tar längre tid än man tror.

Första gången jag hade lillgrabben med mig vägrade han först gå ur bilen, inga dödstråkiga skogspromenader stod på hans önskelista minsann. Väl ute i grönsakerna blev ungen som vild och skuttade över stock och sten en hel dag. Ett bra tips för föräldrar som ledsnat på att behöva tjata ut ungarna från datorspelande med andra ord.

Bilderna här har några år på nacken och är tagna med mobilkameror och en gammal vattentät kamera vilket gör att kvaliteten skiftar.
Tivedstorp innefattar både vandrarhem med små stugor och möjlighet att slå upp sitt tält, den här gången tillbringade jag en lång stund på fiket. Funderade på att stanna kvar och slå upp tältet men gjorde inte det för tiden skulle bli knapp. Det finns ju fler dagar den här sommaren så chansen finns kvar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar