onsdag 17 juli 2013

Badsemester tema Tiveden

Japp det går så bra så

Det finns några ställen i Sverige där det är absolut skönast att ta ett bad. Helt otippat kan jag konstatera att de bästa upplevelserna har varit i små sjöar runt om i Sverige. Utanför Huskvarna dräller det av små sjöar där vi badade med hästarna. Sådana minnen gör mig varm och glad över att vi faktiskt fick uppleva den okomplicerade glädjen av att plumsa i med hästar och allt och flyta fram hängandes i manen på glada ponnys.

Då lärde jag mig att det är det enda sättet att få en vit hästsvans riktigt vit och glänsande. Timmar av skrubbande med hink och vatten är helt bortkastat för svansen behåller envist en smutsgul nyans, men hoppar man i sjön så glänser hovskägg och svans som pärlemor i solen på ett litet kick.

Det andra stället är sjöarna runt Malingsbo/kloten, där kan man hitta varma ostörda sjöar med mjuk järnhaltig sandbotten och varmt vatten där det är grunt. De flesta åker dit för att fiska men det går att hitta pärlorna om man letar runt lite.

Det tredje stället är Vitsand i Tiveden, det finns fler ställen men den här gången tar vi lite gamla foton från en härlig långgrund strand där man gott kan stanna en dag och bara må bra.Ibland kan man hitta oväntade pärlor mitt ute i skogen ;-)

Kreativ ledighetLånggrunt!
Det finns fler ställen och hittar man en brygga så är dagen räddad.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar