måndag 17 juni 2013

Planering igen

Det börjar närma sig.

Semester är ett finfint påfund och lagstadgades för arbetare i Sverige 1938. Då fick man två veckor att sätta sprätt på. Därefter har ledigheten utökats till 3 v för alla -51, fyra veckor -63 och fem veckor -76. Hembiträden fick vänta till -70 talet. I EU har alla rätt till semester och USA är det enda välfärdslandet utan lagstadgad rätt till återhämtning.

Därför är det dags igen ... snart ledigt!

Ska bara ....

Livet går inte alltid i raka hjulspår och det innebär att jag kommer att ta det lite lugnt i sommar. En del MC-turer är inplanerade men jag kommer inte att kunna sticka iväg till midsommar som det först var tänkt. Om allt fungerar kommer jag förmodligen att packa ihop och dra någongång veckan efter. Just nu är hjulen riktade mot norr men kan ändras i sista minuten beroende på väder och hur pass långt jag känner att det är ok att dra iväg.

Tiger är fortfarande inte lagad men jag hoppas få till den lilla petitessen så fort det är möjligt, för det mesta saknas bara växelindikator och det kan man leva med, värre är när man inte kan se soppaförbrukningen men det brukar ge sig med en omstart. Däremot kan det bli körigt om den lägger av i norr där mackarna inte direkt står som spön i backen.

Det här får bli ett mellanår och jag kommer att ägna mig rätt mycket åt familjen som det ser ut nu.

Sverige har mycket att erbjuda och Norge ligger inte långt bort, att resa ligger i blodet och därför kommer det att bli mycket tält och friluftsliv.

Så mycket vet jag nu och det är ju inte fy skam ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar