lördag 23 mars 2013

Planer?

Julen varar ända till påska!

Mmm att jag inte tänkte på det. Vilken tur att jag bara ställde ut granen med kulor och allt så att vi kan ta in den igen ;-) Det var tio grader kallt när jag kom hem sent igår efter en lång kväll i bilen. Katten kröp ner under täcket och betedde sig som om han varit övergiven minst en månad.


Det tog exakt fem minuter att vänja sig vid den Indiska värmen med 35 grader varje dag i flera månader och det lär ta mer än några veckor att vänja sig vid iskalla vindar igen, brrr!


Ja jag vet att jag klagar och jag är snart klar ;-> Egentligen tycker jag det är helt ok att sova med dubbla tröjor, raggsockor och benvärmare igen. 

Och nu växte visst näsan en decimeter ... hoppsan!


Det jag egentligen är sur på är att jag kallt räknat med att ta ut hojen till påsk. Tiger står alldeles bortglömd i garaget, har inte ens kommit mig för att ladda upp batteriet sen jag kom hem.

Jag vill sätta igång nu, ska det vara så svårt!


Det vore skoj att ta några vändor under våren och slå upp tältet där andan faller på. Det är ett skönt sätt att utnyttja helgerna. Lurar också på att leta rätt på ett lite större tält. Mitt är väldigt litet och suveränt när man inte vill ha en massa extra packning, rubbet får plats i en packväska. 

Ett lite större tält med utrymme att sitta i om det regnar skulle funka bättre, något kilo mer gör ju inget  när det ligger på hojen. Jag hittade ett på Handelsboden (4bikers), det kanske skulle vara något.Och sen ska jag lära mig hantera spritköket ;-> ojoj!
Av en händelse har det blivit mycket torrfoder under mina campingturer och det tänkte jag ändra på nu. 

Just nu känns det som att man bara väntar.

Katten låter åtminstone inte gräset gro, det räcker med en stol i solen så är den killen nöjd och belåten.

Man skulle vara katt.
Till och med naturen har vårkänslor ;-)
6 kommentarer:

 1. Om du ändå är i Borås rekommenderar jag att ta en tur till Ullared för att titta på tält. De har faktiskt bra kvalité till väldigt lite pengar. De är dessutom lätta.

  Har lite bilder på blog om hur tältet ser ut. Till och med en film hur jag slår upp det...

  Spritkök?? Kör på gasol istället. Slipper du få rödspritsmak i maten. Kan också hittas i Ullared men trangia är bäst.

  Ska nog till Borås jag med. Behöver en ny kamera.

  SvaraRadera
 2. Kameraköpet blev lyckat ser jag ;) Det är verkligen superkul att jobba med bilder så tummen upp.

  Det kanske blir en sväng till Ullared när vi åker till Borås nästa gång, en jobbarkompis och jag har pratat om det. De påstår att jag är unik som aldrig satt min fot där. Så vem vet ;-)


  SvaraRadera
 3. Kika du ner i fritidsavdelningen. Du kommer att bli förvånad hur billigt och vilken kvalité det är jämför med biltema, jula och allt vad de heter.

  Har nu sökt namnet på det tält jag har och är förvånad att det kan kosta upp till 2.500:- när jag pröjsade 900 för samma sak.

  SvaraRadera
 4. Nu måste jag ju definitivt åka dit! Har ingen Boråsresa med jobbet inprickad i kalendern de närmaste veckorna vad jag vet nu. Men det kommer förr eller senare. Och hojja dit känns lite kyligt än så länge, hade ju hoppats på påsken men det verkar "frysa inne". Får väl roa mig med att lista ut hur ett gasolkök funkar under tiden ;-P

  SvaraRadera
 5. Du köper en sån här
  http://www.addnature.com/assets/product_images/T/L_Trangia_Gasolbrannare.jpg

  Den klämmer du dit där spritbrännaren annars ska vara. Du behöver en liten 220 g gasolflaska till och sen är det klart.

  SvaraRadera
 6. Gasflaska beställd, och en grej till som det ska bli väldigt intressant att se om det funkar. Väntar med spänning!

  SvaraRadera