fredag 29 mars 2013

Och våren den kom(mer snart snart snart)

Ledigt!

Eller tja nästan, jag hade lovat mig själv att inte jobba över och ta det easy men just nu funkar det enigt "ska bara" principen.

Det går helt enkelt inte ihop att vara borta var och varannan vecka på andra uppdrag och samtidigt dra den dagliga verksamheten på resten av tiden. Men så kan det bli när man drar igång något som man känner är riktigt kul och kommer att bli bra.

Det blir till att skotta undan "lite" och förbereda innan nästa vecka. Då får jag nöjet att i närmare tre dagar vidareutveckla våra duktiga utbildare och ge de nya en bra start, det har jag sett fram emot länge. Det kan inte hjälpas, jag är en obotlig scenapa och tar chansen så fort det går.

Det här är väl tänkt att vara en hojsida men det fungerar ju inte riktigt så, med 15 grader kallt i slutet på mars får iallafall jag vänta snällt på bättre tider. Livet rullar ju också undan, upp och ner  och bryr sig inte ett dugg om min längtan ut i det fria.

I väntan på våren tänkte jag tipsa om Hjälmare docka nära Arboga, dit kan man åka både sommar och vinter. Ett perfekt ställe att stanna till både med både hoj och bil.

Det är full verksamhet året runt. På vintern reparerar man gamla båtar, alla är förresten inte gamla utan ligger i torrdockan för översyn inför nästkommande sommar.

Det man inte ser på den här bilden är vattnet, bastubåten ligger i vattnet, förankrad vid kanalslänten.En promenad längs kanalen till gamla kvarnen belönas med fika och gamla antikviteter.Man kan välja sin egen dag, ligga vid bryggan eller slå läger någonstans runt om i omgivningarna. Allt efter tycke och smak, det går att hitta avskilda platser vid vattnet om man vill ha det så. Kvarnsjön är förmodligen suverän att paddla på, det har jag kvar att göra och det är fullt möjligt att ta sig från Mälaren till Hjälmaren via slussarna om man tänker sig en längre tur.

Men nu är det vinter och vi fick hålla oss på land. Inte ens Tiger fick följa med.

Min favorit är gamla kanalen.

Här har vi ofta sett bävrar som jag trodde sov sött på vintern men spåren visar på andra aktiviteter!Storleken på mumsbitarna inger respekt, ingen man vill bli biten av direkt.

Isen bildar vackra mönster innan den drar sig tillbaka.Livet är inte så tokigt ändå! En brygga i solen med bästa vännen vad mer kan man begära.Tja det kan ju vara varsin stol då ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar