onsdag 20 mars 2013

Hur kan det fungera?

När man arbetat med nätverk/utbildning och Internet många år är man fullt införstådd med hur det fungerar ... och när det inte kan fungera. På så sätt är tekniken skön. Det finns ett klart samband mellan vad som fungerar och inte.

Rätt och slätt kan vi konstatera att om vi drar ut sladden så slocknar lampan! I min värld är det logiskt och självklart. Tekniken är logisk!


Eller?

Kan det funka ändå?

En lampa kan lysa utan att vara ansluten till en strömkälla om man har ett batteri!


Kan Internet fungera bara för att man vill det?


Nu tror ni väl jag fått tomtar på loftet men jag har allvarliga funderingar på om mina kunskaper om Internet genom ADSL är en myt!!!

Efter att ha tillbringat en tid i landet med evig sol och hoppande Internet började jag titta mig omkring och blev allvarligt fundersam.

Hur i hela friden kan det överhuvudtaget fungera???

ADSL-trafik går genom telefonledningen (koppartråd). Signalen är mycket känsligare än de vi använder för teletrafiken (dvs samtalen). Därför kan man få problem med ADSL-uppkopplingen även om man inte märker av det så mycket när man pratar i telefonen. 
Signalen försämras för varje "nod" man har mellan stationen och modemet. Det innebär att man vill ha bra kvalitet på ledningen mellan telestationen och hemmet som möjligt och att man kopplar modemet i första telefonjacket utan extra sladdar. 

Då undrar jag på allvar ...

Hur är det möjligt?????? 

Omgivningen funderade kanske mer över den tokiga människan som fotade ledningar istället för den vackra utsikten men jag har ju som bekant alltid varit lite egen :-> 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar