måndag 7 januari 2013

Pust och puh!

Har landat med kroppen, snart landar väl knoppen också!

Såå skönt!

Flyga är inte fränt men nu är det gjort, utförligare beskrivning får komma sen. En öl i Munchen hjälpte iallafall upp saken betydligt ;-)

Mumbay!

Ojojoj hela staden fullkomligt vibrerar av liv och allt därtill, här samsas fattig och rik med liv och död och allt däremellan.

Gatorna lever dygnet runt och med hjälp av tutan berättar man om vad som är på gång! Utan tutan klarar sig ingen och efter ett tag upptäcker man att detta eviga och alltjämt pågående ljudet fungerar ungefär som ett eget språk. Med ena handen på tutan tar sig bilföraren godmodigt fram, ingen panik alla på en gång och jag har efter bara fyra dagar i Mumbay upptäckt att det faktiskt  fungerar.

Med blicken rakt fram och järnkoll på trafiken slingrar de sig fram med millimeterpassning åt alla håll. En decimeter lucka utnyttjas omedelbart och filbyten sköts genom att man "knuffar" sig in med ett par cm tillgodo. Allt går blixtsnabbt och tutan talar, här kommer jag/se upp/ flytta dig lite till höger/se upp här kommer jag/ser du mig?/jag åker först/stå still/släpp in mig/NU MÅSTE JAG FRAM. Sinnesstämningen hörs tydligt och som fotgängare vänjer man sig att lita mer på hörseln än att vrida på huvudet hit och dit för då kan man råka kliva i ett hål i vägen eller på en get eller varför inte någon som ligger och sover som bäst.


Grönt ljus i Mumbay ;-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar