söndag 16 december 2012

Väntans tider

Nu går tiden fort.

Hur ska man hinna allt?

De senaste veckorna har bara rusat fram, full fart på jobbet och snöoväder i kvadrat. Ena veckan till Stockholm med jobbet, vi hade planerat att ta tåget för att hinna jobba lite och ta det lugnt på vägen upp.

Den idén hade fungerat klockrent om snön hade väntat till en annan dag. Årets snökaos inträffade och tågen blev inställda, SJ satte inte in några ersättningsbussar på grund av att trafikläget var allvarligt. Vad gör man? Jo vi grävde med gemensamma krafter fram min lilla bil ur en snödriva, tankade och fyllde på spolarvätska och sen for vi iväg.

Jösses vilket väglag, det var full med snödrev. Lastbilar proppade igen alla större leder och personbilar låg i diket. När vi närmade oss Stockholm så stod trafiken helt stilla och vi tog beslutet att prova alla små vägar utan vägnummer (alla större vägar verkade blockerade). Min lilla bil ska ha all heder, han tuggade sig fram som en bandvagn och nya budgetdäck med dubb (däckis kommentar med rynkad näsa) fungerade klockrent.
Alla småvägar var oplogade och snön tog tag i underredet på bilen. Vi höll tummarna för att avgasrör och annat nödvändigt skulle sitta fast och släppte inte gasen förrän vi var framme på Kungsholmen.

Det blev en skötsam kväll med mat, dans och mingel och halv sju nästkommande morgon var jag i stort sett ensam i matsalen ;-) Därefter taxi till Cox & Kings för att leta reda på Visumet.

Bara säger det, ojojoj det var många som trotsat ovädret för att åka dit personligen. En dam kom med båten från Gotland, de skulle resa samma vecka och behövde sina Visum pronto. I övergången från TT service till Cox & Kings hade passen kommit på avväger. Historierna är många och jag hade på känn att vad som helst kunde gå på tok.

Till slut blev det min tur och, tja vad ska man säga. Först händer ingenting och sen ingenting, sen ber man att få "tala med ansvarig" och då minsann börjar det hända saker. De lovade att skynda på saker och ting och jag fick nöja mig med det så länge. Eftersom det var jag som körde fungerade det inte att slå läger där tills Visumet kunde hämtas på plats.

För att göra en lång historia kort ringde en tjej från Posten på tisdagen efter och meddelade att hon stod utanför mitt hus med ett pass i näven. Det förundrar mig att de fortfarande åker hem till folk utan att meddela att de ska komma, vem är hemma klockan 13,00 en tisdag? Vanligt folk jobbar då!

Hon lade kuvertet i postlådan och jag kunde lättat plocka upp visumet när jag kom hem.

Pust och puh ;-)

Lördagen efter kom ett mail från Cox & Kings med ett meddelande att de skickat iväg mitt Visum!!!
Vilken service ... eller ...?

Nu bär det av ner till Borås igen efter en slö lördag hemma, förra veckan gick det bra att köra så nu hoppas jag på samma tur ;)


Förmiddagsfika i Hötorgshallen, knallarna hade fullt upp i snön.


Takskottarnas säsong har kommit!


Lastbilar överallt, de flesta satt fast


Man kanske skulle bli ambulerande skovelförsäljare i storstaden ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar