fredag 28 december 2012

En liten känsla av frihet börjar glimta fram

Så smått långt ner i magen börjar det ... pirret!

Som sockerdricka

Långt inne

Varför reser jag?

Varför reser människan?

Det finns lika många svar som det finns resenärer, det jag vet är att jag reser för att jag kan. I mötet mellan människor och oväntade händelser befinner jag mig som mest i nuet.

Genom att resa själv är jag mer öppen för nya tankar och infallsvinklar. Upplevelserna finns kvar långt efter och jag känner mig rik när jag påminns om platser jag upplevt.

Det är också lättare att relatera till böcker och filmer när man varit på plats. Visst har Louvren ett skimmer av hemligheter efter Dan Browns Da-Vincikoden.


På Juldagen tjoade Ronja och Birk i Helvetesgapet så att stenarna föll ner.Idag tittade jag på Fjällbackamorden via SvtPlay och påmindes om några underbara dagar på Västkusten.
Om detta berättade jag i Fjällbacka och Smögen 2012
Serien Labyrinten som går just nu utspelar sig i Languedoc i södra Frakrike. Jag har läst boken av Kate Moss tidigare och blir alldeles varm i kroppen av att känna igen mig i miljöerna där. Det blev ju som sagt några dagars farande kulle upp och kulle ner med MC i nationalparkerna. Mer om detta i Pyreneerna och lite till 2012.


Det mer sorgliga avsnittet är följderna av Tsunamin i Thailand. På plats blir man varse att tiden går men minnena består. För många känns det fortfarande som igår och jag har all respekt för var och ens upplevelser. Många återvänder år efter år och berättelserna är många och väldigt starka.

Den här båten kastades flera kilometer upp på land i Khao Lak, bebyggelsen såg ut som plockepinn och elefanter fick röja upp i förödelsen. Många människor dog när vågen sköljde över det mesta,
Snorkla så hittar du världens underverk under ytan och klippväggarna fulla med minnes-plaketter när du tittar upp. Nere i Nai Harn vid Raway tillbringade vi några sköna eftermiddagar med mat för ett par tior och snorkling efteråt. Vi hamnade mitt i en filminspelning där de spelade in en tysk version av "Han träffar henne", tror inte vi kom med på bild ;-)


Det känns bra att ha gått muren i Dubrovnic innan kriget förstörde delar av den, jag har åkt bil långt upp i bergen på dåvarande Jugoslaviska sidan och kikat ner på det då helt stängda landet Albanien. Dit fick man inte åka. Jag klev ur när bilen skulle vända för vem vill ramla utför där? Inte jag inte!

När jag köper en scanner ska jag scanna in bilderna som sitter prydligt i gamla fotoalbum. Då ska jag också ta upp bilderna från den första Norgeresan jag minns, barndomsresorna är preskiberade för där minns man endast spridda klipp.


Det jag också bär med mig är rikedomen av att finna nya vänner, ingen är glömd för ni har alla berikat mitt liv.

Vem minns inte "fyra kängor i alperna"

En god soppa och en öl senare på hutten 1852 meter över havet upptäcker jag att tanten i hyttan sopade ur matliften och tog plats för en åktur.

Hu ... den går inte längs backen jag lovar! De kan gå flera hundra meter upp i luften på sina ställen.
Ibland hittar man vännen på färjan ;-)

Några dagar längs Mozel och genom Luxenburg och Belgien blev det innan våra vägar skilde oss åt igen!
Vad blir det den här gången då?

Ja det får vi se

5 kommentarer:

 1. Vilka härliga upplevelser.
  Hmmmm....kanske jag också...Hmmm...

  SvaraRadera
 2. Ja Tina allt har sin tid, visst kan du :-)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Snygg sida du har, kör själv hoj och skall försöka fixa till en sida. Nu undrar jag hur har du gjort länkarna under bilden? Och sedan har du rutor till höger hur gjorde du där?
  Tack på förhand
  Peo

  SvaraRadera
 4. Hej kul att du gillade sidan, jag ska försöka svara så gott jag kan. Är i Indien och internetuppkopplingen har varit sisådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen, svaret finns i "Layout" och "Mallar" nu för tiden behöver man inte vara proffs på HTML för att få till det som man vill ha det. När du skapat din blogg går du in och bestämmer kolumner och övergripande utseende genom att gå in på "Mall" och klicka på orange knapp "Anpassa". På så sätt får du kolumner där du kan placera saker "rutor" på sidan.
   När det är färdigt så kan du möblera om som du vill och lägga till funktioner som du vill ha.
   Om du vill lägga till länkar till flera sidor i din blogg skapar du först sidan (sidor ny sida), därefter klickar du på den gadget du vill ha länkarna i och väljer "Sidor".
   Det här är en väldigt snabb genomgång av funktionerna, kanske har du hjälp av den. Det viktigaste är dock att man provar sig fram. Det mesta finns och det gäller bara att hitta det. Lycka till med bloggandet

   Radera