lördag 3 november 2012

Underbart väder och olydig kamera

Ja då var det lördag igen fast inte på riktigt för det är Alla Helgons dag och den dagen är knallröd i vår lilla ort. Glad i hågen tänkte jag ta en promenad i solen och svänga förbi Återvinningen och fynda en tidningskorg. Återvinningen är en secondhandaffär där personer som haft svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden får en nystart.

Man kan hitta i stort sett vad som helst där och jag gjorde ett storfynd för ett par år sedan när jag letade efter ett våffeljärn av gjutjärn. Numera är jag stolt ägare till en "sprillans" ny pjäs i rostfritt och gjutjärn som gräddar underbara våfflor. Har för mig att kalaset gick på ungefär 40 kr.

Idag var det stängt så jag får göra ett nytt försök nästa helg.

Det blev en sväng ner till ån istället och där upptäcker jag att vattnet stigit ännu mer.

Bilderna nedan är inte helt ok för kameran hade "igen" ställt om sig till 640/480. Jag märkte det först när jag kom hem. Typiskt!!

Jag är jättenöjd med kameran i mobilen (Samsung S2) men idag var den riktigt billig. En önskedröm vore att få råd med en riktig kamera men man måste trots allt prioritera.

Här hjälper det inte att dra upp båten på land när "land" försvinner under vatten.
Den här båtägaren har lagt ner lite mer energi på vinterförvaring. Båten är åtminstone upplyft och uppallad på "land".


Sen finns de de som förmodligen får vänta tills isen lagt sig, eller köpa stövlar med högt skaft ;) Flytbryggor kan nog vara smartast när vattennivån ökar så här mycket!

Lite längre bort ser vi tydliga spår på förberedelser inför vintern.
En promenad längs bryggan får mig att fundera på det där med knopar. Säger knopen något om båtägaren eller blir det som det blir?


Tja en och annan eftersläntrare finns det ju alltid ;-)

Men vad vet jag, det kanske är en riktig friskus som äger den här och som tar ut det mesta av hösten som är otroligt vacker. Även hojåkare kan ju "glömma" ställa undan hojen.Kan konstatera att jag är en riktig klant. Varför ger man sig ut hit utan sällskap, hund, kaffetermos och bulle?

Vilken tur att man alltid kan göra om och göra rätt ;-))Vill härmed presentera det första bullbaket i detta hus, inte illa efter inflytten 2007!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar