torsdag 3 maj 2012

Grusövning med Tiger


Då har vi testat grus också, passade på att hälsa på Mari med alla fåren och lammen efter jobbet och valde att fortsätta den långa grusvägen hemåt.Här hade vårunderhållet skett genom att man fyllt på med ett tjockt lager nytt grus. Inget snålande här inte utan rejäla mängder från kant till kant. Bra övning för mig att slappna av, lyfta blicken och ta bort krampaktigt grepp från styret och låta den spåra själv.

Det farligaste med gruskörning är inte doseringen eller rullgruset utan föraren.

När framhjulet slirar kommer tunnelseendet, tyngden flyttas fram mot styret och vurpan kommer som ett brev på posten. Ett vanligt scenario är att man faktiskt kör av vägen därför att blicken fixeras på den punkt man inte vill hamna.

Blicken måste mao fokuseras dit man vill ta sig, dvs en bit bort längs med vägen och gasa efter förmåga genom kurvan.

Det finns många roliga gruskurser där man kan få bra tips (SMC, Adventure Days i Säfsen mfl) jag får dock öva själv för nu går helgerna åt till annat under våren.

Högerkurvor känns bättre av naturliga skäl för då har man mer väg att ge på när det glider i sidled, vänsterkurvor måste jag öva på. Framförallt när det sluttar neråt, rätt vad det är så kommer jag på mig med att krampaktigt fokusera ett par meter framför hojen och krama gasrullen som en tok.

Andas in, räta på dig och titta långt framåt så flyttas tyngden tillbaka dit den ska vara.

Att det ska vara så svårt ... plättlätt på häst och emellanåt toksvårt på hoj!


2 kommentarer:

 1. ..och det är samma regel i en vanlig rondell fast mer förlåtande om vi ska prata "golfspråk"
  Ha blicken redan i där rondellen slutar så sköter sig resten själv...

  Visst är det kul med kommentarer Tina?
  Har en jag oxå. Fast inte lika bra som din..
  http://varadero.skye.se

  SvaraRadera
 2. Du har greppat taktiken ser jag ;-) Ja det är nygamla insikter varenda gång man byter hoj. Det krävs rätt mycket övning så jag tar mig runt på tåg och krokiga vägar i sommar. För att inte tala om alla konstiga förvaringsställen man kan hamna på. Garage till mc kan se ut hur som helst och man får nästan ha lyftkran med sig för att ta sig ut igen. Tittade in på din sida och den var ju jättebra ;) Massor av bra info ... sånt gillas

  SvaraRadera